Laat je betoveren door de magie van kunstplanten

Levensechte kunstplanten

Welkom in onze webshop met hoogwaardige kunstplanten. 

* Onze collectie kunstplanten is met zorg en aandacht voor elk detail samengesteld.
* Wij zijn van origine bloemisten met een grote liefde voor de natuur.
* Vanuit deze achtergrond kiezen wij alleen voor het beste van het beste. 
* Hier vind je enkel de mooiste kwaliteit kunstplanten van het merk Silk-ka. 

Kunstboeketten

Bekijk de online showroom

Kunstplanten: Dè trend voor groen in je huis of bedrijf

De laatste jaren winnen kunstplanten steeds meer aan populariteit. Gezien hun veelzijdigheid en onderhoudsgemak is dit geen verrassing. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van kunstplanten en ontdekken we waarom ze een ideale keuze zijn voor zowel thuis als op kantoor.

 

Kunstplanten; de perfecte oplossing voor groen in je interieur

Kunstplanten zijn tegenwoordig een populaire keuze voor groen in het interieur.  Vanwege hun onderhoudsvriendelijkheid en blijvende groene uitstraling zijn ze de perfecte oplossing voor iedereen die zijn huis of bedrijf een aangename groene toevoeging wil geven. Er is een breed scala aan kunstplanten verkrijgbaar, variërend van kleine planten tot grote bomen. Onze hoogwaardige kunstplanten zijn zo realistisch dat ze niet van echte planten te onderscheiden zijn. Bovendien zijn kunstplanten duurzaam en gaan ze oneindig lang mee, hierdoor zijn ze een duurzame en waardevolle investering zijn voor de lange termijn.

 

Waarom kiezen steeds meer mensen voor een kunstplant?

– Geen onderhoud nodig

Onze hoogwaardige kunstplanten hebben geen onderhoud nodig. Als je zo af en toe een stofdoek of swiffer over je kunstplant haalt is dit al voldoende om een fris en stofvrij te houden.

– Geen water geven

Dit is perfect voor mensen met een druk leven. Maar ook als je op vakantie bent of voor je werk veel of lang in het buitenland verblijft, zijn onze kunstplanten een geweldige uitkomst. Je kunt de deur zonder zorgen achter je dichtdoen. Bij thuiskomst staan je planten er nog net zo fris en mooi bij als toen je vertrok. Geen gedoe met je buren vragen om voor je planten te zorgen.

– Nooit snoeien

Hoe geldig is het dat je een kunstplant nooit hoeft te snoeien. Nooit meer het probleem van een ontembare plant waarvan je niet meer weet hoe je hem weer fatsoenlijk in model moet krijgen.

– Altijd mooi en groen

In tegenstelling tot echte planten die kunnen verwelken blijven kunstplanten oneindig mooi, fris, groen en representatief. Dit is geweldig voor iedereen die waarde hecht aan een mooi interieur. Hoe frustrerend is het dat je veel geld hebt uitgegeven aan een plant en binnen een paar maanden komen de eerste bruine bladeren al. Met een kunstplant heb je dit probleem niet. Maar ook voor op kantoor, in een winkel of horecagelegenheid zijn kunstplanten een geweldige groen oplossing.

– Overal in huis neer te zetten zonder rekening te hoeven houden met klimaat.

Echte planten zijn erg gevoelig voor factoren zoals temperatuur, tocht, luchtvochtigheid, zonlicht etc. Met een kunstplant heb je hier geen enkele last van. Hierdoor kan je een kunstplant op elke plek zetten die jij maar wilt. Tocht, een donkere hoek, droge lucht; niets heeft invloed op een kunstplant. Je kan je dus helemaal uitleven om elke ruimte in huis een upgrade te geven met een mooie kunstplant.

– Geen last van ongedierte zoals spint of bladluizen die echte planten kunnen aantasten

Niets is zo vervelend als ongedierte in je echte plant. Je moet aan de slag met allerlei (schadelijke en milieuonvriendelijke) bestrijdingsmiddelen. In veel gevallen kan het ongedierte zo hardnekkig zijn dat het een terugkerend probleem is. Uiteindelijk is er maar één oplossing; je plant weggooien. Zonde van je geld! Met een kunstplant zal je dit probleem nooit hebben. Een kunstplant blijft oneindig fris en vrij van ongedierte.

– Geschikt voor mensen met allergieën.

Steeds meer mensen hebben last van allergieën. Met een kunstplant kan je zorgeloos en zonder niezen genieten van groen in je huis of bedrijf. Voor mensen die last hebben van pollen of een plantenallergie zijn kunstplanten een uitkomst.

– Budget vriendelijk en kostenbesparend

Op de lange termijn leveren kunstplanten een enorme kostenbesparing op. Je hoeft slecht eenmaal een investering te doen waarna je jarenlang kan genieten van je mooie plant. Wij horen nog vaak dat mensen denken dat kunstplanten duur zijn. Inmiddels kunnen wij vanuit onze jarenlange ervaring zeggen dat kunstplanten en echte planten gemiddeld even duur zijn in aanschaf. Sterker nog in sommige gevallen is de echte plant inmiddels duurder dan de kunstplant. De winst zit hem uiteindelijk in de tijd dat je plezier hebt van je kunstplant. De meeste echte planten zijn na een aantal maanden/jaren wel op zijn retour. Terwijl een kunstplant oneindig lang mooi blijft.

 

Kunstplanten; Het duurzame alternatief voor groen in huis

Lange Levensduur: Kunstplanten vergaan niet en behouden jarenlang hun uiterlijk, wat betekent dat ze minder snel vervangen hoeven te worden dan echte planten. Dit vermindert de vraag naar nieuwe producten en draagt bij aan minder afva

Weinig Onderhoud: In tegenstelling tot echte planten hebben kunstplanten geen water, meststoffen of pesticiden nodig, wat leidt tot een verminderd impact op het milieu.

Recyclebaarheid: Veel kunstplanten kunnen aan het einde van hun levensduur gerecycled worden, vooral die gemaakt zijn van recyclebare kunststoffen.

Bij Regina Floral Feelings kiezen wij enkel voor de beste kwaliteit kunstplanten. Door te kiezen voor kwaliteit verleng je de levenscyclus van je plant. Dit heeft rechtstreeks effect op de duurzaamheid van je kunstplant.

 

Wat is het geheim van een mooie kunstplant?

Het geheim van een mooie kunstplant zit hem in de manier hoe hij is ontworpen en de materialen die er zijn gebruikt. De hoogwaardige kunstplanten uit onze collectie zijn ontworpen om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Dit betekent dat ze realistische kleuren, texturen en details hebben.  

Juist de imperfectie maakt het verschil. Een voorbeeld van imperfectie zijn kleine oneffenheden of scheurtjes in het blad van een plant. In de natuur is ook elk blad anders. Een Strelitzia blad heeft bijvoorbeeld scheurtjes. Doordat onze kunstexemplaren dit hebben zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden.

Ook is de structuur van een blad van groot belang voor de uitstraling. We kennen allemaal wel de kunstplanten van de grote winkelketens. Deze planten zie er bijna altijd vreselijk nep en plastic achtig uit. Door de juiste structuren te gebruiken ontstaat de levensechte look van onze kunstplanten. Tegenwoordig zijn er ook al veel real touch kunstplanten. Naast dat deze planten er levensecht uitzien voelen ze ook nog eens levensecht aan.

 

Maak het verschil met een mooi pot

Door te kiezen voor een mooie pot die past bij de stijl  in jou huis of bedrijf maak je het plaatje helemaal compleet. Met een pot die past in jouw interieur integreert jouw groen decoratie  op een organische manier in het geheel. Bij Regina Floral Feelings hebben we een groot aanbod van de aller mooiste potten.  Of je nu houdt van modern, klassiek, strak of juist een pot met veel structuur, voor elke stijl, maat en budget hebben wij gegarandeerd een mooi exemplaar in huis. De juiste pot vormt de burg tussen jouw plant en je interieur.

 

Kunstplanten vanuit een liefde voor de natuur

In de afgelopen jaren hebben wij al veel huizen en bedrijven mogen verfraaien met onze hoogwaardige kunstplanten. Omdat wij van origine bloemisten zijn met een grote liefde voor de natuur ben je bij ons aan het juiste adres voor de allermooiste levensechte kunstplant. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe echte planten zich gedragen en groeien. Dit maakt het verschil bij het uitzoeken van onze collectie kunstplanten.

 

Waarom is juist de stam of steel zo belangrijk?

Jeroen (een van de eigenaren) werkt al ruim 30 jaar in de bloemen en plantenwereld. Hij heeft meer dan 30 jaar op veilingen gelopen en daar alles gezien wat groeit en bloeit. Dit maakt dat hij bij het uitzoeken van onze kunstplanten extreem kritisch naar de planten kijkt. Voor hem is juist de steel en de stam van cruciaal belang. Bij hoogwaardige kunstplanten is er ook aan de stam of steel veel aandacht besteed. Ook hierin moet structuur en kleurverschil te zien zijn. Van een blad op een plastic stokje wordt per slot van rekening niemand blij!! Jeroen weet als geen ander hoe echte planten eruitzien. Vandaar dat bij ons geldt dat alleen de beste kunstplanten goed genoeg zijn.

 

Uit voorraad leverbaar

Ook belangrijk om te weten: onze kunstplanten zijn uit voorraad leverbaar. Binnen 3 tot 5 dagen kan jij zorgeloos genieten van duurzaam groen!!