Ontdek het geheim van een mooie kunstplant

* Wij zijn van origine ambachtelijke bloemisten met grote kennis van de natuur.

* Vanuit deze achtergrond weten wij hoe een mooie kunstplant eruit moet zien.

* Elke kunstplant in onze collectie is van top kwaliteit van het toonaangevende merk Silk-ka

* Elke kunstplant in onze collectie is uitgezocht met oog voor detail

Indien u vragen heeft neem hier contact met ons op

Vanaf: 92,50

Vanaf: 255,00

Vanaf: 245,00

Vanaf: 220,00

Vanaf: 285,00

Vanaf: 220,00

Vanaf: 225,00

 

Een Mooie Kunstplant: Dé duurzame groen oplossing voor nu en voor de toekomst

Een mooie kunstplant is niet meer weg te denken uit een eigentijds huis of bedrijf. De veelzijdigheid en het gemak van een mooie kunstplant maakt ze een geliefde keuze voor zowel zakelijk als particulier gebruik. In dit artikel gaan we dieper in op de wereld van een mooie kunstplant. We leggen uit waarom ze de perfecte oplossing zijn voor groen in je huis of bedrijf.

 

De Kunstplant: de future proof oplossing voor groen in het interieur

Een Kunstplant is een geweldige keuze voor groen in het interieur van je huis of bedrijf. Kunstplanten zijn onderhoudsvriendelijke en met hun blijvend groene uitstraling is de kunstplant de gedroomde oplossing voor iedereen die zijn huis of bedrijf wilt veraangenamen met groendecoratie. Bij Regina Floral Feelings vind je de aller mooiste kunstplanten van top kwaliteit. Of je nu een kleine kunstplant voor op je kookeiland zoekt of een grote indrukwekkende kunstplant voor op kantoor. Hier ben je aan het juiste adres. 

Elke kunstplant in onze collectie is zo realistisch dat hij nauwelijks van echte planten te onderscheiden is. Bovendien is een kunstplant duurzaam en gaat hij jarenlang mee. Hierdoor is een kunstplant een waardevolle en duurzame investering.

 

Is een kunstplant duur?

Een kunstplant kan het imago hebben duur te zijn. Echter is dit al lang en breed achterhaald. Het prijsniveau van een kunstplant ligt tegenwoordig gelijk aan de prijzen van verse planten. Sterker nog; wij zien inmiddels dat sommige soorten kunstplanten goedkoper zijn dan de echte variant. Tel daarbij op dat een kunstplant oneindig lang mee gaat.  Je hebt dus veel langer plezier hebt van je investering. Een win win situatie!

 

De kunstplant; groots is veelzijdigheid en mogelijkheden

Een Kunstplant biedt oneindig veel mogelijkheden voor zowel je huis als bedrijf. Hieronder tref je ter inspiratie ideeën en toepassingen voor het gebruik van een kunstplant als groene decoratie:

 

De kunstplant in de Woonkamer

Een Kunstplant is geweldig om groen toe te voegen aan je interieur. Met een kunstplant in je huis ontstaat er een aangename en fijne sfeer. Plaats een kleine kunstplant op een dressoir, bijzettafel of vensterbank.  Een grote kunstplant kan gebruikt worden om een statement in je woonkamer te maken of een lege hoek op te vullen. Kunst hangplanten zijn uitermate geschikt om de saaie bovenkant van een kast een mooie uitstraling te geven.

 

De kunstplant in de Slaapkamer

Maak van je slaapkamer een hemelse plek door een mooie kunstplant neer te zetten. Er ontstaat hierdoor een sfeer on ontspanning en sereniteit. Zet een kleine kunstplant op je nachtkastje of kaptafel, of hang een kunstplant aan de muur voor een subtiel groen detail. Ook in een slaapkamer kan een grote kunstplant goed tot zijn recht komen, wat een gevoel van luxe creëert. Op deze manier maak je van je slaapkamer een heerlijke plek die fijn is om in te slapen maar die je zeker ook vaak zult gebruiken om te relaxen. 

 

De kunstplant in de Badkamer

Een kunstplant is ideaal voor in de badkamer. Hij heeft geen speciale zorg of onderhoud nodig hebben en hij is bestand zijn tegen vochtige omstandigheden. Zet een kunstplant op een plank bij je luxe parfum flesjes, of naast je wastafel voor een natuurlijke decoratie. Zet een mooie grote kunstplant in de hoek van je badkamer of naast je bad voor een extra gevoel van luxe en comfort.

Wil je een echte spa sfeer creëren denk dan eens aan een mooie pot met bloeiende kunstplanten zoals orchideeën of een Medinella. Gebruik een heerlijk badproduct met jasmijn geur en je waant je in Balinese sferen.

 

De kunstplant in de Eetkamer

Door een kunstplant in je eetkamer te plaatsen creëer je een gezellige en stijlvolle plek. Plaats een lage schaal met een middelgrote kunstplant op de eettafel. Op een buffetkast of in de vensterbank staat het mooi om een kunstplant in een wat hogere pot te plaatsen. Met een grote kunstplant op de vloer maak je een indrukwekkend groen statement.

 

De kunstplant op Kantoor

Voor een kantoor is de kunstplant de perfecte oplossing. Kunstplanten kunnen een kantoorruimte opvrolijken en een gevoel van welzijn bevorderen. Zet een kunstplant op je werktafel, in een vergaderruimte of op de ontvangstbalie om een welkome en vakkundige sfeer te creëren.

Wist je dat een groene werkomgeving een positieve invloed heeft op het welzijn en de productiviteit van medewerkers. Onderzoek heeft aangetoond dat het niet uitmaakt of dit echt groen of kunst groen is. Hierover lees je verder in dit artikel meer. 

 

De kunstplant in een Winkel

Plaats een kunstplant als decoratief accent in een winkel om de presentatie van producten te verbeteren en de winkelervaring van klanten aangenaam te maken. Zet een kunstplant bij de ingang voor een fijn welkom, in de etalage of in de buurt van productdisplays voor een aantrekkelijke en uitnodigende uitstraling.

Regina Floral Feelings verzorgt voor een aantal grote en kleine winkel(ketens) kunstplanten. Wij doen dit door heel Nederland. Neem hier contact met ons op voor informatie of voor een offerte op maat.

 

De kunstplant in een Restaurant

Uit eten gaan is voor veel mensen een heerlijke avond uit. Naast lekker eten gaat dit ook over een fijne sfeer in het restaurant. Kunstplanten transformeren een restaurantruimte tot een ontspannen en gezellige plek waar gasten genieten. Plaats een groep kunstplanten in het midden van je restaurant voor een fijne groene sfeer. Of gebruik ze tussen tafels om privacy en intimiteit voor je gasten te creëren.

 

De kunstplant is een Hotel

Met een kunstplant creëer je moeiteloos een chique en luxe uitstraling in een hotel. Of het nu gaat om een kleinschalig boutique hotel of een groot city hotel, kunstplanten bieden de perfecte oplossing. Gebruik kunstplanten als groen elementen in een  hotellobby of op de gangen of kamers om een luxe en gastvrije ambiance voor gasten te creëren. Het is belangrijk om kunstplanten van hoge kwaliteit te kiezen die er realistisch en levensecht uitzien. Dit verhoogt de esthetiek van het hotel en draagt bij aan de algehele beleving van de gast.

 

De kunstplant in een Wachtruimte

Een wachtruimte is voor veel mensen niet de favoriete ruimte om in te verblijven. Niemand houdt per slot van rekening v an wachten. Een kunstplant is een uitstekende keuze voor het decoreren van een wachtruimte om het verblijf te veraangenamen. Wanneer mensen bij een dokter of tandarts misschien wat zenuwachtig zijn draagt een kunstplant bij aan het creëren van een ontspannen sfeer.

Zoals je leest biedt de kunstplant bieden enorm veel mogelijkheden voor het verfraaien en verbeteren van zowel privé als zakelijke ruimtes. Met hun onderhoudsgemak, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht is de kunstplant een veelzijdige en praktische keuze voor het toevoegen van groen aan elke ruimte.

 

Creëer extra sfeer met een mooie groep kunstplanten

Als je veel ruimte hebt, zoals in een serre, kan je met een groep van verschillende kunstplanten een prachtige en levendige uitstraling creëren. Hier zijn enkele tips en richtlijn om dit concept succesvol toe te passen:

 

Variatie in hoogte

Kies kunstplanten van verschillende hoogtes om de samenstelling spannend te houden en visuele interesse te wekken. Plaats bijvoorbeeld een grote kunstplant op de vloer met daarnaast kleinere kunstplanten op tafels in mooie potten. Deze variatie in hoogte voegt diepte toe aan de ruimte en creëert een dynamisch effect.

 

Verscheidenheid aan texturen en vormen

Combineer kunstplanten met diverse texturen en vormen om een boeiende en natuurgetrouwe uitstraling te creëren. Mix bijvoorbeeld planten met grote, weelderige bladeren met planten die fijnere, delicate bladeren hebben. Dit zorgt voor een interessant contrast en maakt de groep aantrekkelijk om naar te kijken.

 

Kleur samenhang

In de natuur kom je alle soorten groen tegen. Kies daarom kunstplanten in verschillende groentinten om een natuurlijk en harmonieus geheel te creëren. Voor extra spanning en afwisseling kan je planten met groene bladeren combineren met planten die bloemen hebben in kleuren zoals bijvoorbeelden orchideeën en Medinella’s.

 

Thema of stijl

Overweeg om kunstplanten te selecteren op basis van een specifiek thema of stijl die past bij de inrichting van de serre. Bijvoorbeeld tropische planten voor een exotische sfeer of mediterrane planten voor een gezellige uitstraling. Dit helpt om een samenhangend geheel te creëren.

 

Toevoeging van accessoires

Om de groep kunstplanten nog meer te versterken kun je accessoires toevoegen zoals decoratieve potten, manden of standaards. Kies voor accessoires die passen bij de stijl van de serre of je interieur.

 

Seizoensgebonden accenten

Verander de samenstelling van de groep kunstplanten met de seizoenen om een frisse en dynamische uitstraling te behouden. Voeg bijvoorbeeld bloeiende kunstplanten toe in het voorjaar en de zomer, en vervang ze door planten met warme herfstkleuren in de herfst en winter. De planten die je tijdelijk niet gebruikt kun je probleemloos opslaan. Door een vuilniszak over de plant te doen, haal je je plant het volgende seizoen weer stofvrij tevoorschijn.

Door te spelen met variatie in hoogte, textuur, kleur en accessoires, kun je een prachtige en uitnodigende groep kunstplanten creëren in je serre. Deze geclusterde arrangementen voegen niet alleen schoonheid en karakter toe aan de ruimte, maar creëren ook een aangename en ontspannen sfeer waarin je kunt genieten van de natuurlijke pracht, het hele jaar door.

 

Ontdek de vele voordelen van een kunstplant

Geen onderhoud nodig

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van kunstplant is dat hij geen onderhoud nodig heeft.  In tegenstelling tot echte planten heeft een kunstplant geen water, zonlicht of voeding nodig. Een eenvoudige reiniging met een zachte doek of swiffer is voldoende om ze in perfecte staat te houden.

 

Geen water geven

Voor mensen met een druk leven of die regelmatig reizen, is een kunstplant de perfecte oplossing. Je hoeft je geen zorgen te maken over water geven van je planten tijdens je afwezigheid, aangezien een kunstplant geen water nodig heeft.

 

Nooit snoeien

Het bijhouden van de groei van echte planten kan een tijdrovende taak zijn. Met een kunstplant hoef je niet na te denken over het snoeien of in model houden van overwoekerde takken. Een kunstplant houdt zijn perfecte vorm en formaat, zonder enige inspanning van jouw kant.

 

Altijd mooi en groen

Kunstplanten zijn altijd mooi en representatief, ongeacht het seizoen of de omgevingsfactoren. In tegenstelling tot echte planten, die kunnen verwelken of bruin worden onder ongunstige omstandigheden, behouden kunstplanten hun frisse en levendige uitstraling, jaar na jaar na jaar.

 

Plaatsing zonder beperkingen

Echte planten zijn vaak beperkt in de plek waar je ze kunt zetten vanwege specifieke vereisten voor licht, temperatuur en vochtigheid. Kunstplanten daarentegen zijn veelzijdig en kunnen vrijwel overal worden geplaatst, van donkere hoeken tot juist ruimtes met veel licht, zonder enig effect op hun uiterlijk.

 

Geen last van ongedierte

Een van de groot nadeel van echte planten is de gevoeligheid voor plagen en ongedierte. Kunstplanten hebben hier geen last van, hierdoor ze een hygiënische en probleemloze groene oplossing.

 

Budgetvriendelijk en kostenbesparend

Een kunstplant biedt op de lange termijn een aanzienlijke kostenbesparingen. Je hoeft geen geld uit te geven aan water, meststoffen, bestrijdingsmiddelen of vervanging van verwelkte planten, hierdoor is een kunstplant een waardevolle en kostenbesparende investering.

 

Kunstplant kopen; Het duurzame alternatief voor groen in huis

De duurzaamheid is een van de belangrijkste aspecten van de enorme groei in populariteit van de kunstplant. In vergelijking met echte planten, die regelmatig moeten worden vervangen vanwege verwelking of ziekten, gaan kunstplanten veel langer mee en behouden ze hun mooie uiterlijke gedurende vele jaren. Dit vermindert niet alleen de vraag naar nieuwe planten, maar vermindert ook de productie van afval en de ecologische voetafdruk.

Kunstplanten worden per boot vervoerd in plaats van per vliegtuig. Transport per boot is in het algemeen een stuk milieuvriendelijker dan transport per vliegtuig, vooral wanneer het gaat om de uitstoot van broeikasgassen per ton-kilometer (de hoeveelheid goederen vervoerd over een bepaalde afstand). Hier zijn enkele redenen waarom transport per boot doorgaans schoner is dan per vliegtuig:

 

Lagere CO2-uitstoot per ton-kilometer:

Schepen stoten aanzienlijk minder koolstofdioxide (CO2) uit per ton-kilometer in vergelijking met vliegtuigen. Een groot containerschip kan duizenden tonnen goederen vervoeren over lange afstanden, terwijl de uitstoot per ton vervoerde lading relatief laag blijft. Vliegtuigen daarentegen hebben een veel hogere uitstoot per ton-kilometer vanwege de hoge energiebehoefte om in de lucht te blijven.

 

Grotere capaciteit:

Schepen kunnen veel meer goederen vervoeren dan vliegtuigen, wat betekent dat de uitstoot per eenheid lading lager is. Een enkel containerschip kan het equivalent van honderden vrachtvliegtuigen vervoeren.

 

Brandstofefficiëntie:

Schepen gebruiken doorgaans minder brandstof per ton goederen dan vliegtuigen. De brandstofefficiëntie van schepen is verbeterd door technologische vooruitgang en ontwerpinnovaties, zoals verbeterde rompvormen en efficiëntere motoren.

 

Langzamere snelheid:

Hoewel scheepstransport langzamer is, is dit een van de redenen waarom het energieverbruik per ton-kilometer lager is. Vliegtuigen moeten snel en op hoge hoogte reizen, wat aanzienlijk meer energie kost.

 

Gebruik van schonere brandstoffen:

De scheepvaartsector maakt steeds vaker gebruik van schonere brandstoffen en technologieën om de uitstoot te verminderen. Dit omvat het gebruik van vloeibaar aardgas (LNG), biobrandstoffen en andere alternatieve brandstoffen.

 

Kleine ecologische voetafdruk van infrastructuur:

De infrastructuur voor scheepvaart, zoals havens en waterwegen, heeft vaak een kleinere ecologische voetafdruk in vergelijking met de uitgebreide luchthaveninfrastructuur die nodig is voor luchtvracht.

 
Lange levensduur

Kunstplanten vergaan niet en behouden jarenlang hun uiterlijk, dit betekent dat ze bij normaal gebruik niet vervangen hoeven te worden. Dit vermindert de vraag naar nieuwe producten en draagt bij aan minder afval.

Hiernaast is het goed om te weten dat de kunstplanten die Regina Floral Feelings in haar collectie heeft voor minimaal 90% uit recyclebare materialen bestaat.

 

Weinig onderhoud

Een kunstplant heeft geen onderhoud nodig  zoals water, meststoffen of pesticiden, dit leidt tot een verminderde impact op het milieu.

Bij Regina Floral Feelings kiezen wij enkel voor de beste kwaliteit kunstplanten. Door te kiezen voor kwaliteit verleng je de levenscyclus van je plant. Dit heeft rechtstreeks effect op de duurzaamheid van je kunstplant.

 

Wat is het geheim van een mooie kunstplant?

Het geheim van een mooie kunstplant zit hem in de manier waarop hij is ontworpen en de materialen die zijn gebruikt. De hoogwaardige kunstplanten in onze collectie zijn ontworpen met oog voor detail om er zo natuurlijk mogelijk uit te zien. Dit betekent dat ze realistische kleuren, texturen en details hebben.

Juist de imperfectie maakt het verschil. Een voorbeeld van deze imperfectie zijn kleine oneffenheden of scheurtjes in het blad van een plant. In de natuur is ook elk blad anders. Een Strelitzia blad heeft bijvoorbeeld scheurtjes. Doordat onze kunstexemplaren dit ook hebben, zijn ze bijna niet van echt te onderscheiden.

Ook is de structuur van het blad van groot belang voor de uitstraling. We kennen allemaal wel de kunstplanten van de grote winkelketens. Deze planten zien er bijna altijd vreselijk nep en plastic achtig uit. Door de juiste structuren te gebruiken, ontstaat de levensechte look van onze kunstplanten. Tegenwoordig zijn er ook al veel real touch kunstplanten. Naast dat deze planten er levensecht uitzien, voelen ze ook nog eens levensecht aan.

 

Maak het verschil met een mooie pot

Door te kiezen voor een mooie bijpassende pot die aansluit op de stijl in je huis of bedrijf, maak je van je kunstplant een interieur object. Met een pot die past bij jouw interieur, wordt jouw groene decoratie op een organische manier opgenomen in het geheel van je interieur. Bij Regina Floral Feelings hebben we een groot aanbod van de allermooiste potten. Of je nu houdt van modern, klassiek, strak of juist een pot met veel structuur, voor elke stijl, maat en budget hebben wij gegarandeerd een mooi exemplaar in huis. De juiste pot vormt de brug tussen jouw plant en je interieur.

 

Kunstplant vanuit een liefde voor de natuur

In de afgelopen jaren hebben wij veel woningen en bedrijven mogen decoreren met onze levensechte en luxe kunstplanten. Omdat wij van origine bloemisten zijn met een grote liefde voor de natuur, ben je bij ons aan het juiste adres voor de allermooiste en levensechte kunstplant van top kwaliteit. Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij precies hoe echte planten zich gedragen en groeien. Dit zie je terug in onze collectie hoogwaardige kunstplanten.

 

Juist de stam of steel is belangrijk

Jeroen (een van de eigenaren) werkt al ruim 30 jaar in de bloemen- en plantenwereld. Hij heeft meer dan 30 jaar op veilingen gelopen en daar alles gezien wat groeit en bloeit. Dit maakt dat hij bij het uitzoeken van onze kunstplanten extreem kritisch naar de kunstplanten kijkt. Juist de steel en de stam zijn van cruciaal belang. Bij onze hoogwaardige kunstplanten is er ook aan de stam of steel veel aandacht besteed. Hierin moet structuur en kleurverschil te zien zijn. Van een blad op een plastic stokje wordt per slot van rekening niemand gelukkig! Jeroen weet als geen ander hoe echte planten eruitzien. Vandaar dat bij ons geldt dat alleen de beste kunstplanten goed genoeg zijn.

 

Het effect van kunstplanten op ons brein

Echte natuur heeft een diepgaand effect op ons brein en welzijn, dit wordt ondersteund door een aanzienlijke hoeveelheid onderzoeken. Inmiddels zijn er diverse onderzoeken gedaan naar de invloed van kunstplanten of nep natuur op ons brein. De geweldige uitkomst van deze onderzoeken is dat het effect van kunstplanten of nep natuur vergelijkbaar is met de effecten die echte natuur op ons heeft. Kunstplanten hebben net als echte planten een stress verlagende werking, bevorderen creativiteit en zorgen voor een algeheel gevoel van welbehagen. 

Een belangrijke voorwaarde is wel dat de kunstplanten er levensecht uitzien. Kies daarom altijd voor eerste kwaliteit kunstplanten.

 

Uit voorraad leverbaar

Ook belangrijk om te weten: onze kunstplanten zijn uit voorraad leverbaar. Binnen 3 tot 5 dagen kan jij zorgeloos genieten van duurzaam groen.

Bekijk hier ook onze hoogwaardige boeketten kunstbloemen

logo regina floral feelings planet friendly

Omdat wij graag goed doen
voor mens en natuur.

.